Työttömyysturvalakia ja vuorotteluvapaalakia ehdotetaan muutettavaksi

Telp Default Thumbnail Image

Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi työttömyysturvalain ja vuorotteluvapaalain 20 ja 21 §:n muuttamisesta (

HE 61/2004 vp

)

Esityksen keskeinen sisältö

Esityksessä ehdotetaan, että osatyökyvyttömyyseläkettä tai osa-aikaeläkettä saaneen henkilön ansiopäivärahan perusteena oleva palkka ei määräytyisi enää eläkkeen alkamishetkellä vallinneen tilanteen mukaan vaan eläkkeen päättymisen jälkeisen työssäoloehdon perusteella, jos henkilö täyttää työssäoloehdon kokonaisuudessaan eläkkeen päättymisen jälkeen. Ansiopäivärahan taso määräytyisi vastaavasti myös henkilöllä, joka on ollut vuorotteluvapaakokeilusta annetun lain tai vuorotteluvapaalain mukaisella vuorotteluvapaalla tai saanut julkisesta työvoimapalvelusta annetussa laissa tarkoitettua osa-aikalisää tai ollut osittaisella hoitovapaalla. Muutos koskisi myös yrittäjän ansiopäivärahan perusteena olevan työtulon määräytymistä.

Esityksessä ehdotetaan lisäksi, että kun ansiopäivärahan perusteena olevaa palkkaa tarkistetaan päivärahan alkamisajankohtaa vastaavaksi, siinä käytettäisiin TEL:n mukaista palkkakerrointa.

Voimaantulo

Lait on tarkoitettu tulemaan voimaan mahdollisimman pian niiden tultua hyväksytyiksi. Palkkakertoimen käyttöä koskeva säännös on kuitenkin tarkoitettu tulemaan voimaan 1.1.2005.

Hallituksen esityksen tilaaminen

Hallituksen esityksiä voi tilata sekä suomen- että ruotsinkielisenä Oy Edita Ab:n asiakaspalvelusta puhelimitse numerosta 020 45005 tai sähköpostitse osoitteesta

[email protected]

. Hallituksen esitykset löytyvät myös internetistä eduskunnan sivuilta osoitteesta

www.eduskunta.fi

.