ETK lähetti tulorekisterihankkeen työskentelyyn osallistuneille asiakastyytyväisyyskyselyn helmikuussa. Vastauksissa kiitettiin erityisesti ETK:n toimintaa työeläkealan yhteisen kannanmuodostuksen ja tarvittavien taustaselvittelyjen tekemisessä sekä työeläkealan näkemysten esiintuomisesta VM:n työryhmissä. Myös ETK-laiset lainsäädäntöryhmän ja siirtymäsuunnittelun vetäjät saivat kiitosta toiminnastaan.
Kyselyn vastausprosentti oli 30, mikä vastaa aiempien asiakastyytyväisyyskyselyjen melko vakiintunutta tasoa. Vastausasteikko oli 1-5, missä 5 edusti erittäin suurta tyytyväisyyttä. ETK:n saama palaute työskentelystään työeläkealan tulorekisterihankkeessa oli erittäin hyvää. ETK:n kokonaisarvosana asiakastyytyväisyyskyselyssä oli peräti 4,53.
Kyselyssä pyydettiin palautetta ETK:n toiminnasta työeläkealan yhteisen kannan muodostuksessa ja näkemysten edistämisessä VM:n työryhmissä, aktiivisessa vaikuttamisessa tulorekisterilainsäädännön valmisteluun, tarvittavissa taustaselvityksissä, tiedottamisessa hankkeen etenemisestä ja tarvittavan tuen organisoinnissa työeläkealalla.
Työeläkealan tulorekisterihankkeen hankepäällikkö Tarja Keveri ETK:n Rekisteripalveluosastolta iloitsee erityisesti siitä, että asiakastyytyväisyys on parantunut vuoden 2016 (4,1) tuloksista kaikilla osa-alueilla – Työtä on tehty sinnikkäästi ja laajalla rintamalla. Selkeästi työskentely kansallisen tulorekisterihankkeen kanssa ja työeläkealan omassa hankkeessa on muovautunut matkan varrella toimivaksi, vaikka ryhmiä ja työhön osallistuvia asiantuntijoita on paljon. Vuosi 2018 työskennellään kiihtyvällä tahdilla kohti tulorekisterin käyttöönottoa, Tarja kertoo ja toivoo, että työeläkevakuuttajien yhteistyötarpeisiin osataan jatkossakin vastata oikeilla painotuksilla.
Työeläkealan yhteisen tulorekisterihankkeen töihin on osallistunut kaikkiaan reilut 200 työeläkealan asiantuntijaa ja työtä on tehty useisiin eri alatyöryhmiin jakautuneena.
Työeläkealan tulorekisterihankkeen ohjausryhmän ja Arekin Tuvarek-hankkeen laajennetun johtoryhmän lisäksi tulorekisterin käyttöönottoa on edistetty erityisesti hankkeen alatyöryhmissä, joita ovat ansiotietojen käyttöä pohtiva Määrittelyryhmä, Etuustiedot-ryhmä, Lainsäädäntöryhmä, tekniseen arkkitehtuuriin paneutuva Tukiryhmä, Viestintäryhmä, Testauksen tukiryhmä ja Siirtymäsuunnittelun työryhmä. Osa asiantuntijoista on osallistunut useampien alatyöryhmien työskentelyyn.
Katso lisää: